Albert Heijn Groenlo: Familiebedrijf

Het kruidenieren zit mij in het bloed. Het is al weer heel wat jaren geleden dat ik, Bas Wallerbosch, het familiebedrijf mocht voortzetten. Op 3 januari 2005 kreeg ik namelijk de mogelijkheid de Albert Heijn in Groenlo over te nemen.

Ontstaan Albert Heijn Groenlo

Mijn vader Tonnie had tot het einde van 2004 in dezelfde straat ook een supermarkt. Deze heb ik, 150 meter verderop, voortgezet. Mijn vader had de winkel in 1969 overgenomen van zijn vader Harrie die de winkel op zijn beurt in 1933 had overgenomen van zijn vader Bennaats. Bennaats was in 1885 begonnen met verkopen van levensmiddelen in Groenlo en verre omstreken. Zo zit het verkopen van levensmiddelen dus al bijna 140 jaar in de familie.

Hopelijk mag ik deze familietraditie nog lang voorzetten en misschien nog wel doorgeven naar een van mijn kinderen.

Ontwikkelingen

Na de overname in 2005 groeide de omzet zo hard, dat we in 2007 al moesten vernieuwen. We kregen meer ruimte voor o.a. vers. In 2009 kreeg ik de kans om in het bijna naastgelegen winkelpand een Bruna met postagentschap te openen: een goede aanvulling voor het centrum van Groenlo. Hiermee werd in mijn ogen het vestigingspunt van onze winkel nog aantrekkelijker.

In 2012 hebben we nog met de gedachte gespeeld om te verhuizen naar de Mattelier/Wheme. Deze ontwikkeling duurde echter te lang en de plannen zagen er uiteindelijk minder rooskleurig uit dan in eerste instantie werd voorgesteld. De keuze om te blijven zitten waar we nu zitten is pas eind 2013 gemaakt. Verbouwen was geen overbodige luxe. Eind 2014 hebben wij daarom de winkel volledig verbouwd en de winkelruimte vergroot ten koste van de bedrijfsruimte. Na 2014 hebben wij geen hele grote verbouwingen meer gehad, de winkel is nog steeds actueel. Tussendoor hebben we natuurlijk wel de nodige aanpassingen doorgevoerd, zoals het toevoegen van de zelfscan in 2018 en elektronische schaplabels in 2020.

Uit klantonderzoeken bleek dat we eigenlijk niets misten, de winkel was volledig alleen de parkeermogelijkheid mocht verbeterd worden. Dit is alleen erg lastig in een vestingstad die graag zijn contouren wil behouden. In 2018 kregen we echter de mogelijkheid om het naastgelegen perceel - pand en tuin Rondeel - aan te kopen. Dit pand hebben we in 2019 volledig gerenoveerd. We hebben het parkeerterrein flink kunnen uitbreiden en alle parkeervakken zijn verbreed. Voorlopig kunnen we hiermee vooruit, maar wanneer de kansen zich voordoen zullen we deze zeker overwegen.

En voor de toekomst hebben we genoeg ideeën!

Dat is het lekkere van Albert Heijn Groenlo

Waar voor je geld

Met ruim 1.500 Prijsfavorieten en wekelijkse Bonusaanbiedingen, doe je altijd voordelig boodschappen. Voeg daarbij lekkere budgetrecepten en bespaartips en besparen op je boodschappen wordt een eitje.

Beter eten

Gezonder, lekkerder, duurzamer, makkelijker eten en het liefst allemaal tegelijk. Daar helpen we je graag bij. Met inspiratie, producten die bij jou passen én betere keuzes voor koe, boer en natuur.

Grootste assortiment

Bij ons vind je het grootste assortiment van Groenlo. Naast een ruim assortiment vers hebben wij ook een zeer uitgebreid assortiment met o.a. vegan, halal, biologische, glutenvrije producten en producten van Streeckgenoten. Mocht je iets toch niet kunnen vinden, laat het ons weten.